Wat staat er op een Pokémon kaart?

Voor wie een Pokémon kaart wilt laten maken voor een Pokémon fan maar zelf niet echt bekend is met de kaarten: lees hier meer over alle elementen op de Pokémon kaart.

Het begin

Pokémon kaarten worden hedendaags gezien als verzamelobjecten maar de kaarten zijn in eerste instantie ontworpen als een kaartspel! Elke speler bezit zijn eigen deck met Pokémon kaarten, Trainer kaarten en Energy's. Het doel is om de Pokémon van de tegenstander in een duel te verslaan. 

De onderdelen:

De onderdelen van een Pokémon kaart

Elementen op de kaart

  • NAAM: Hier vind je de naam van de Pokémon. 
  • HP: Staat voor Healing Points en geeft het aantal levenspunten van de Pokémon weer. Zodra de levenspunten op 0 zijn, is de Pokémon verslagen. 
  • TYPE: Er zijn verschillende type Pokémon. Het type van een Pokémon (kaart) laat een soort basis element zien. 
  • AANVAL 1 & 2: Door middel van een aanval kun je de HP van de tegenstander naar beneden brengen. Hoe sterker de aanval, hoe meer schade dit aanbrengt. De kleine bolletjes voor de aanval geven het aantal Energy's weer die nodig is om deze aanval te kunnen gebruiken. Dit is echter niet iets waar je rekening mee hoeft te houden met het maken van de Pokémon kaart.
  • ZELDZAAMHEID: Dit geeft aan hoe groot de kans is dat je deze Pokémon in het wild zal tegen komen of hoe makkelijk/moeilijk het is om deze kaart in een Booster Pack te kunnen vinden. 
  • 1ST EDITION: Toen Pokémon met de eerste set uitkwam hebben zijn 1st edition kaarten gemaakt en betekend dus dat dit de allereerste keer was dat de kaarten verschenen. Dit teken vind je alleen op de eerste druk van de eerste set die is uitgebracht. Je kunt ook kiezen voor 2nd edition, deze is alleen te vinden op de tweede druk van de eerste set. 
  • PERSOONLIJK BERICHT: Hier staat op de originele kaarten een omschrijving over de specifieke Pokémon. Je kunt hier dus een leuke tekst invullen of bijvoorbeeld een datum invullen als herinnering. 

Classic

vanaf €20,00
vanaf €20,00
Eenheid prijs
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

More posts